Episodi 2: Ylber - Dalja hapur

10 nëntor 2022 13:16

Dalja hapur mbetet një nga proceset në të cilat duhet të kalojë çdo person LGBTIQ+ në Kosovë. Gjasat për humbje të mbështetjes emocionale dhe financiare nga familja, shfaqja e ndjenjës së izolimit dhe mungesa e trajtimit të barabartë në institucione private e publike e bëjnë “daljen hapur” (coming out) një proces të vështirë. Njëjtë vlen edhe për personat që vendosin të mos dalin hapur dhe më pas detyrohen të fshehin identitetin e tyre gjinor ose orientimin seksual, edhe për të tjerët e tjerat që vendosin të dalin hapur dhe ballafaqohen me një realitet heteronormativ e patriarkal.

Dëgjo përvojat personale për daljen hapur dhe rëndësinë e këtij veprimi nga gazetari, shkrimtari dhe aktivisti Arbër Selmani dhe regjisori e performuesi Erblin Nushi.

• Moderator: Dardan Hoti
• Hulumtues: Roni Idrizaj
• Dizajni: Elvira Thaçi
• Inçizimi dhe montazha: Gent Gorani

Linku në Anchor.fm

Image

Ky podcast është publikuar me ndihmën financiare të Bashkimit Evropian. Përmbajtja e këtij podcasti është përgjegjësi e vetme e Sekhmet Institute dhe Sbunker dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht qëndrimet e Bashkimit Evropian apo Rrjetit për Raportim të Diversitetit 2.0.

10 nëntor 2022
13:16

Ylber Podcast