1 cent 2 cent

1 cent 2 cent - është nismë e dalur nga pjesëmarrës të truAktiv Summit 2019, Linda Mustafa, Gresa Gashi, Violeta Blakqori, Leonora Fazlia dhe Zgjim Pira. Nisma ka për qëllim vetëdijësimin e qytetarëve për marrjen e centave gjatë pagesave në markete. Kjo nismë e ka realizuar një kampanjë “Merre se osht’ e jotja” në kuadër të së cilës është zhvilluar një video ku tregohen argumente dhe fakte rreth pasurimit të pa bazë të pronarëve të marketeve dhe disa postera të cilët janë shpërndarë në Prishtinë. Video e përgaditur është shfaqur në aktivitetin final i cili u mbajt në fondacionin 17, me Dren Shahinin i cili është aktivist që merret me cështje të tilla. Në këtë aktivitet përveq që u shfaq videoja vetëdisuese, u diskutua edhe me qytetarë rreth kësaj dukurie.

Media