Ec Shlirë

Ec Shlirë - është iniciativë e të rinjëve nga Gjilani, Medinë Dauti, Fëllanza Maliqi, Andi Sejdiu, Eronë Latifi dhe Leonora Veseli pjesëmarrëse në truAktiv Summit 2019. Ec Shlirë ka për qëllim lirimin e hapësirave publike (trotuareve) të uzurpuara nga makinat në mënyrë ilegale. Nisma ka organizuar fokus grupe me qytetarë të Gjilanit dhe më pas kanë ndërmarrë dy aksione. Njëri nga ta është duke shpërndarë meme-s në qytetin e Gjilanit kundër parkimit në troturare, ndërsa aksioni tjetër është zhvilluar përmes gomave të papërdorura të cilat potencialisht përfundojnë të djegura nga kompani të ndryshme, goma të cilat janë dekoruar, i’u janë vendosur lule dhe më pas janë vendosur në trotuaret e Gjilanit.

Media