Nata e filmit dhe librit

Nata e filmit dhe dhurimit të librit në Mitrovicë

Më 15 korrik, prej orës 20:30, në Qendrën "7 Arte", truAktiv shfaqi filmin dokumentar “Ferdonija” nga Gazmend Bajri dhe Shkurte Dauti.

“Ferdonija” ndjek historinë e gruas nga Gjakova me të njejtin emër, e cila gjatë luftës ka humbur të gjithë pjestarët e familjes dhe tashmë pas një dekade ende nuk ka asnjë lajm për ta dhe për rrethanat e zhdukjes apo vrasjes së tyre.
I xhiruar përgjatë dy viteve, ky dokumentar rrëfen vuajtjet shpirtërore, sfidat e përditshme, stigmën dhe trysninë sociale që kjo grua përjeton, si dhe përpiqet ta hedhë dritë mbi pasojat që historia ka lënë tek të mbijetuarit e saj.

 

Pas shfaqjes së filmit, u dhuruan disa libra dhe u mbajt një diskutim që lidhet me tematikën e filmit të shfaqur.

--

Nata e filmit dhe dhurimit të librave është mundësuar nga Ambasada Holandës në Kosovë