Nata e filmit dhe librit

Nata e filmit dhe dhurimit të librit në Mitrovicë

Më 27 maj, prej orës 20:00, në Qendrën "7 Arte", truAktiv ka sjellur filmin “The Judge” nga Erika Cohn

Filmi “The Judge” ka qenë i nominuar në festivalin Emmy, si dhe është fitues i cmimeve “Peabody Award” dhe Golden Gate Award

Pe?rmes filmit “The Judge” paraqitet historia e gjyqtares Kholoud al-Faqih, e cila be?ri revolucion ne? shoqe?rine? palestineze. Kholoud al-Faqih e?shte? nde?r gjyqtaret e para e cila implementon ligjin e sheriatit, me zgjedhjen e Kholoud al-Faqih ne? ke?te? pozite?, ajo ngriti shume debate ne? shtetin palestinez, pasi qe? pe?r here? te? pare? ngriti diskutime mbi ce?shtjet e dhune?s ne? familje dhe mbi te? drejtat e grave.

Filmi e?shte? siguruar nga bashke?punimi me DokuFest.

Pas shfaqjes së filmit, janë dhuruar disa libra dhe është mbajtur një diskutim që lidhet me tematikën e filmit të shfaqur.

Nata e filmit dhe dhurimit të librave është mundësuar nga Ambasada Holandës në Kosovë.