Nata e filmit dhe librit

Nata e filmit dhe dhurimit të librave në Prizren

Më 18 dhjetor në Prizren, prej orës 17:00 në kinemanë "Lumbardhi', Sbunker sjell filmin ‘A Stranger Came to Town”

‘Stranger Came to Town” sjell historinë e realitetit kompleks në Siri.

Relalitetet mund të reduktohen kurrë në histori të thjeshta të së mirës dhe së keqes. Sigurisht që jo në rastin e konfliktit në Siri. Intervistat me katër banorë të Alepos formojnë shtyllën kurrizore të kësaj eseje kinematografike, ku secili ndan përvojat e tij personale.

Nahel organizoi një nga protestat e para të fshehta në kryeqytetin ekonomik të Sirisë. Ahmedi u bashkua me Ushtrinë e Lirë Siriane rebele kur ai iku për shërbimin ushtarak në ushtrinë e Asadit. Ferhad arratiset në Evropë dhe përjeton një çrregullim të fjetur të stresit post-traumatik ndërsa merret me pasojat e luftës. Ndërsa Nahel, Ahmed dhe Ferhad ikin nga vendi, një i intervistuar qëndron prapa në Alepo. Issa e sheh zhvillimin e konfliktit nga banesa e tij. Duke e parë veten të ballafaquar me policët që grumbullohen në rrugën e tij, ai ka një pamje kritike të rebelëve.

Pas shfaqjes të filmit, do të dhurohen disa libra dhe do të mbahet një diskutim që lidhet me tematikën e filmit të shfaqur.
------------------------------------------------------------------------------
Nata e filmit dhe dhurimit të librave është mundësuar nga Ambasada e Holandës në Kosovë