Tituj në gjuhën shqipe

Këtu mund t'i gjeni disa nga titujt të cilat i ka siguruar truAktiv dhe gjinden në biblotekën e truAktiv në zyret e Sbunker në Prishtinë. Nëse je i/e interesuar për me lexu diçka në gjuhën shqipe nga titujt më poshtë mundeni me ardhë në zyre në Bulevardin "Xhorxh Bush" 32/7 ose të na kontaktoni në [email protected] Titujt huazohen falas dhe duhet të lexohen dhe kthehen brenda një kohe e cila caktohet me marrëveshje në mes të personit përgjegjës nga truAktiv dhe lexuesit/es.

 

1. Albert Camus: Kaligula

2. Albert Camus: Murtaja

3. Albert Camus: Të drejtët

4.Albert Camus: Miti i Sizifit

5.George Orwell: Rruga për në Skelen Uigan

6. George Orwell: 1984

7. Franza Kafka: Gjyqi

8. Sun Tzu: Arti i Luftes

9. Nikolas Kazanxaqis: Tundimi i fundit

10. Erazmi i Roterdamit: Lavdërim i cmendurisë

11. Erich Fromm: Arratisje nga liria

12. Ernesto Sabato: Tuneli

13. Simone de Beauvoir: Seksi i dytë - Faktet dhe mitet

14. Simone de Beauvoir: Seksi i dytë - Përvoja e jetuar

15. Niccolo Machiavelli: Princi

16. Zamira Rexhepaj: Pritje pa Pranga

17. Henry D Thoreau: Mosbindja Civile

18. Charles Bukowski: Bukë në sallam

19. Charles Bukowski: Posta

20. Edouard Louis: Mori Fund Eddy Belleguele

21. Edouard Louis: Historia e Dhunes

22. At Shtjefen Gjeqovi: Kanuni i Leke Dukagjinit

23. Anita Woolfolk: Psikologji Edukimi

24. Albana Merja, Dafina Elshani: Era e Ngecjes

25. Margaret Atwood: Rrefenja e Sherbetores

26. Harper Lee: Te vrasesh zogun përqeshes

26. Elena Ferrante: Mbiemri i ri

27. Elena Ferrante: Mikesha Gjeniale

28. Elena Ferrante: Historia e vajzës së humbur

29. Elena Ferrante: Histori arratie e qëndrese

30. Leon Uris: Eksodi

31. Anne Frank: Ditar

32. Svetlana Aleksievic: Lufta nuk ka fytyrë gruaje

33. Zizek Kunder: Shantazhit të dyfishtë

34. Milan Kundera: Identiteti

35. Milan Kundera: Mosdije

36. Milan Kundera: Pavdekesia

37. Milan Kundera: Lehtësia e padurueshme e qenies

38. Milan Kundera: Shakaja

39. Henri Charriere: Papillon

40. Mathias Enard: Busull

45. Mathias Enard: Zona

46. Michel Foucault: Historia e Seksualitetit 1

47. Virginia Woolf: Natë e ditë

48. Ruchir Sharma: Ngritja dhe Rënia e Kombeve

49. Jean-Jacques Rousseau: Mbi Kontratën Shoqërore

50. Fredrich Nietsche: Kështu foli Zarathustra

51. Fredrich Nietsche: Gjenealogjia e moralit

52. Fredrich Nietsche: Njerëzor, tepër njerëzor

53. Fredrich Nietsche: Lindja e tragjedisë

54. Fredrich Nietsche: Aforizma

55. Fredrich Nietsche: Udhëtari dhe hija e tij

56.Fredrich Nietsche: Shndërrimi i të gjitha vlerave

57. Fredrich Nietsche: Agu i mëngjesit

58. Fredrich Nietsche: Antikrishti

59. Fredrich Nietsche: Ecce Homo

60. Fredrich Nietsche: Perëndimi i idhujve

61. Platoni: Republika

62. Ayn Rand: Ne të gjallët

63. Ayn Rand: Himni

64. Friedrich Hayek: Kushtetuta e lirisë

65. Platoni: Ligjet

66. Doran Acemoglu & A.Robinson: Pse dështojne kombet

67. Stefan Cvajg: Novela

68. Kahlil Gibran: Profeti

69. Stefan Cvajg: Vajza e postës

70. Stefan Cvajg: Triumfi dhe tragjizmi i erazmit të Roterdamit

71. Martin Luther King Jr.: Forca për të dashur

72. Simone de Beauvoir: Mikesha

73. Harper Lee: Shko, vër një roje

74. Aristoteli: Politika

75. Milton Friedman: Kapitalizmi dhe liria

76. Max Weber: Etika protestante dhe shpirti i kapitalizmit

77. Max Weber: Qyteti

78. Friedrich Hayek: Kushtetuta e lirisë

79. Albert Camus: Njeriu i revoltuar

80. Albert Camus: Rënia

81. Simone de Beauvoir: Nje dashuri transatlantike

82. Khaled Hosseini: Gjuetari i Balonave

83. Jean Paul Sartre: Fjalët

84. Jean Paul Sartre: Rrugët e lirisë - Pezull

85. Jean Paul Sartre: Muri

86. Jean Paul Sartre: Qenia dhe hici 1

87. Jean Paul Sartre: Qenia dhe hici 2

88. Jean Paul Sartre: Baudelaire

89. Jean Paul Sartre: Imagjinarja

90. Francis Fukuyama: Ndërtimi i shtetit

91. Francis Fukuyama: Rendi politik dhe shthurja politike

92. Jean Paul Sartre: Vdekja në shpirt

93. Gideon Rose & Jonathan Tepperman: Përplasja e ideve

94. Dante Alighieri: Ferri

95. Dante Alighieri: Purgatori

96. Dante Alighieri: Parajsa

97. Jean Paul Sartre: Vdekja në shpirt

98. Gideon Rose & Jonathan Tepperman: Përplasja e ideve

99. Dante Alighieri: Ferri

100. Dante Alighieri: Purgatori

101. Dante Alighieri: Parajsa

102. Paula Hawkina: Vajza në tren

103. Hector Gracia: Ikigai

104. Haruki Murakami: Kafka në breg

105. Haruki Murakami: Pylli norvegjez

106. Haruki Murakami: Gjuetia e ethshme e deles

107. Ray Bradbury: Farenhajt

108. Jan-Werner Muller: C'është popullizmi

109. A.S Pushkin: E bija e kapitenit

110. Ernesto Sabato: Heterodoksia

111. Haruki Murakami: I pangjyri tsukuru tazaki

112. Sigmund Freud: E ardhmja e një iluzioni - Ligështimi në qytetërim

113. Aldous Huxley: Dyert e perceptimit

114. Claude Lefort: Demokracia dhe totalitarizmi

115. Jean Jacques Rousseau: Rrëfimet

116. Czeslaw Milosz: Mendja e robëruar

117. Pierre Clastres: Shoqëria kundër shtetit

118. Vincent Descombes: Vetja dhe tjetri

119. Zygmunt Bauman: Moderniteti dhe holokausti

119. Hannah Arendt: Mbi dhunen

120.John Gray: Qen kashte

121. Pierre Bourdieu: Mbi televizionin

122. Simone Weil: Rendesa dhe hiri

123. Witold Gombrowicz: Ferdydurke

124. Roland Barthes: Mitologjite

125.Jean Francios Lyotard: Kushti postmodern

126. Louis Althusser: Hyrje në filozofi për jofilozofët

127. Mircea Eliade: Miti dhe realiteti

128. Sören Kierkegaard: Frike dhe dritherime

129. Ivan Illich: Shoqeria pa shkolle