Lidhja mes videolojërave dhe etikës në marrëdhëniet ndërkombëtare

Në një të marte të rastësishme, teksa kaloja kohë me një mik, më shkoi mendja...

Vazhdo

Unë dhe TruAktivi
Ertë Rashiti
Ertë Rashiti Pjesëmarrëse në Shkollën e Mendimit Kritik - Gjilan 2017, "Politika dhe shoqëria" 2020, Shkolla e Mendimit Kritik - Prishtinë 2019 TruAktivi është një mënyrë e të mësuarit jo formale në një ambient në të cilin çdo i ri do të ndjehej i lirë të flas mendjen e tij/saj. Ai ka qenë çelësi i cili e hapi mendjen time si një 17 vjeçare dhe vazhdon të ketë një rol në formulimin e mendimeve të mija edhe tani. TruAktiv sjellë module që do tu’a rekomandoja çdo të riu i cili është kurioz të zgjeroj njohuritë mbi problemet sociale dhe politike dhe të filloj të mendoj më ndryshe për to.
Arbrita Uka
Arbrita Uka Pjesëmarrëse në TruAktiv Prishtinë Truaktiv është një program që mendoj se do duhej t’marrin pjesë t’gjithë ata të rinjë që janë krititk edhe që gjejnë kohë m’i diskutu temat që prekin rrethin apo shoqërinë ku jetojnë. Duke u bazuar në eksperiencën time në Truaktiv besoj shumë dhe jam shumë e sigurtë që shoqëria jonë përnjëmend ka me qenë aktive n’jetët e tyre.
Eksploro TruAktiv-in

Nata e filmit në Ferizaj

Këtë të mërkurë, me 25 janar, truAktiv ishte në qytetin e Ferizajt për të...

Vazhdo

Klubi i Leximit: “Mbi mjerimin e jetës studentore” nga Mustapha Khayati

TruAktiv, më 30 nëntor, mbajti diskutimin e parë për këtë vit në kuadër të...

Vazhdo

Diskutimi "I kujt është kampusi?"

Të martën, më 15 nëntor, truAktiv organizoi diskutimin “I kujt është...

Vazhdo