Përtej konsideratave ekonomike: Kufijtë e rinj të ndikimit kinez në Ballkanin Perëndimor

Në një kohë kur rendi ndërkombëtar karakterizohet nga pasiguria gjeopolitike, roli i aktorëve të jashtëm po fiton një rëndësi të re në Ballkanin Perëndimor, një rajon që ende po përballet me nevojat urgjente zhvillimore, mosmarrëveshjet e pazgjidhura të së kaluarës dhe institucionet e brishta demokratike. Një Kinë në rritje po i kërkon administratës së re amerikane të rishikojë qasjen e saj strategjike globale, ndërkohë që aleanca transatlantike përpiqet të mbledhë një qëndrim të unifikuar për të ruajtur ndikimin, për të mbrojtur interesat thelbësore dhe për të mbrojtur vlerat liberale.

Gjeni dokumentin këtu: https://files.fm/f/hrfbd6976