11/05/2021

Aktivizmi dhe Lëvizjet shoqërore në kohë pandemie Si është e mundur të bëhet rezistencë ndaj padrejtësive sociale dhe shkeljes së të drejtave të njeriut në kontekst të mbylljes dhe ndalesës së tubimeve?

Aktivizmi dhe Lëvizjet shoqërore në kohë pandemie

Shkruajnë Ardiana Shala Prishtina dhe Agnesa Qerimi.

26/03/2016

Liria e medias në Kosovë - Ndërmjet ruajtjes së privatësisë dhe interesit publik

Liria e medias në Kosovë -

Shkruajnë Vehbi Kajtazi, Vigan Qorrolli, Flutura Kusari dhe Halil Matoshi. 

10/03/2016

Shprehja e orientimit seksual është sfiduar historikisht. Pse është tani koha të flasim për të drejtat e komunitetit LGBT në Kosovë?

Shprehja e orientimit seksual është sfiduar historikisht.

06/12/2015

Ditët e aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore vazhdojnë. Duke pasur parasysh rrethanat sfiduese në Kosovë, si do të përfitonte shoqëria nga barazia gjinore?

Ditët e aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore vazhdojnë.

24/11/2015

16 ditët e aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore filluan Duke pasur parasysh rrethanat sfiduese në Kosovë, si do të përfitonte shoqëria nga barazia gjinore?

16 ditët e aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore filluan

11/11/2015

Kosova nuk u pranua në UNESCO shkaku i sabotimit nga Serbia Sa ka kuptim në këto rrethana vazhdimi i procesit të Brukselit, dhe a duhet Kosova të ndryshojë qasjen e saj?

Kosova nuk u pranua në UNESCO shkaku i sabotimit nga Serbia

27/10/2015

Kosova ka nënshkruar MSA-në me BE-në. A nënkupton kjo zyrtarizim të marrëdhënieve tona kontraktuale me BE-në si shtet, apo asgjë nuk ndryshon në raportet Kosovë - BE?

Kosova ka nënshkruar MSA-në me BE-në.

25/09/2015

Opozita parlamentare ka bashkuar aksionin e saj politik. Ky bashkim është kundërshtimi i procesit të Brukselit, apo si qëllim ka rrëzimin e Qeverisë dhe shkuarjen e vendit në zgjedhje?

Opozita parlamentare ka bashkuar aksionin e saj politik.

29/08/2015

Marrëveshja për asociacionin u arrit. A është ky një trup brenda rendit kushtetues, apo do të çojë drejt bosnjëzimit të vendit?

Marrëveshja për asociacionin u arrit.

12/08/2015

Mediat online e kanë ndryshuar komunikimin publik. E kanë përmirësuar apo përkeqësuar cilësinë e informimit dhe debatit?

Mediat online e kanë ndryshuar komunikimin publik.

Përgjigjen: Enver Robelli, Berat Buzhala, Besa Luci, Arbana Xharra dhe Astrit Gashi