Lexime: Episodi 20 - Simone De Beauvoir, “Seksi i dytë I: Faktet dhe mitet” dhe “Seksi i dytë II: Përvoja e jetuar”, me Liridona Sijarinën

03 prill 2023 16:10

Libri i filozofes, shkrimtares dhe teoricienes sociale, Simone De Beauvoir “Seksi i dytë I: Faktet dhe mitet” dhe “Seksi i dytë II: Përvoja e jetuar” i botuar në shqip në Tiranë në vitin 2002 me përkthim të Nasi Lerës, është një nga librat kryesorë të literaturës feministe. I botuar në vitin 1949, libri i paraprinë fazës ose valës së dytë të feminizmit që ka përshkuar vitet e gjashtëdhjeta dhe shtatëdhjeta të shekullit XX, duke qenë se formëson pyetjet më të rëndësishme që u shtruan në valën e dytë të lëvizjes feministe. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet Liridona Sijarina, studente e masterit në programin studime kritike të gjinisë në Universitetin e Europës Qendore në Vjenë.

Linku në Spotify.

03 prill 2023
16:10

Lexime Podcast