Lexime: Episodi 19 - Michel Foucault, Historia e seksualitetit 1: Vullneti për dije me Alban Bokshin

20 mars 2023 18:18

Në librin “Historia e seksualitetit 1: Vullneti për dije” të botuar në shqip në Tiranë në vitin 2012 me përkthim të Orgest Azizit, filozofi Michel Foucault vë në pah një marrëdhënie midis zhvillimit të llojeve të caktuara të dijes mbi seksualitetin dhe shtimit të rregullimit të sjelljes seksuale gjatë shekujve XVIII dhe XIX. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet Alban Bokshi. Ai ka studiuar politika krahasuese dhe studime europiane në Universitetin e Sussexit, si dhe filozofi në Universitetin e Staffordshireit.

Linku në Spotify.

20 mars 2023
18:18

Lexime Podcast