Episodi 12: Nathalie Clayer, “Në fillimet e nacionalizmit shqiptar” me Nathalie Clayerin

21 nëntor 2022 10:02

A mund të shkruhet një rrëfim mbi lindjen e kombit shqiptar, duke marrë për bazë zhvillimet më të reja teorike të historiografisë dhe të shkencave shoqërore? Libri që e diskutojmë sot është një përgjigjjeje pohuese e kësaj pyetjeje. “Në fillimet e nacionalizmit shqiptar: Lindja e një kombi me shumicë myslimane në Evropë” e osmanologes dhe ballkanologes, Nathalie Clayer, i botuar në shqip në vitin 2009 në Tiranë dhe i përkthyer nga Artan Puto. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet vetë autorja e librit, Nathalie Clayer. Ajo është osmanologe, ballkanologe dhe studiuese e nacionalizmit shqiptar dhe e islamit në shoqëritë shqiptare në Qendrën për Studime Turke, Osmane, Ballkanike dhe të Azisë Qendrore, pjesë e Shkollës së Studimeve të Larta në Shkenca Shoqërore në Paris.

Linku në Anchor.fm.

21 nëntor 2022
10:02

Lexime Podcast