Episodi 7: Joseph A. Schumpeter, “Kapitalizmi, socializmi dhe demokracia” me Artan Mustafën

06 prill 2022 11:14

A mund të mbijetojë kapitalizmi? A mund të funksionojë socializmi? Cila është lidhja midis socializmit dhe demokracisë dhe a mund të jenë të pajtueshme ato? Këto janë tri pyetjet kyç të librit “Kapitalizmi, socializmi dhe demokracia” të ekonomistit Joseph A. Schumpeter të botuar në shqip në Prishtinë në vitin 2022 me përkthim të Blerina Brahos. Për të diskutuar rreth këtij libri, na bashkohet Artan Mustafa, profesor i shkencës politike në Universitetin për Biznes dhe Tekonologji në Prishtinë, fusha e studimit të tij përqëndrohet në politikën e krahasuar të shtetit të mirëqenies sociale.

Linku në Spotify.

06 prill 2022
11:14

Lexime Podcast