Episodi 2: Zygmunt Bauman, “Moderniteti dhe holokausti” - Mysafir: Albert Mecini

31 janar 2022 10:17

Moderniteti karakterizohet me racionalitet, përparim të teknologjisë dhe zhvillim të burokracisë, si dhe ca karakteristika tjera të dëshirueshme e të pëlqyeshme për ndjesitë bashkëkohore. Por, tragjedi njerëzore, madje të përmasave gjenocidale ndodhin në shoqëritë moderne, siç ka ka qenë holokausti gjatë Luftës së Dytë Botërore në Europë. A mund të shihet holokausti si rrjedhojë e modernitetit? Kësaj pyetje i jep përgjigje pohuese sociologu Zygmunt Bauman në librin e tij “Moderniteti dhe holokausti” të botuar në shqip në Tiranë me përkthim të Enis Sulstarovës, në vitin 2015. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet Albert Mecini, pedagog i sociologjisë në Universitetin e Prishtinës.

Linku në anchor.fm

31 janar 2022
10:17

Lexime Podcast