Episodi 1: Pierre Bourdieu, “Mbi televizionin” - Mysafir: Artan Krasniqi

17 janar 2022 10:16

“Televizioni paraqet një rrezik shumë të madhe për sferat e prodhimit kulturor, artin, letërsinë, shkencën, fiilozofinë, drejtësinë... madje, televizioni mbetet një kërcënim aspak më i vogël edhe për jetën politike dhe për demokracinë.” Me këto fjalë sociologu Pierre Bourdieu hap librin e tij “Mbi televizionin” të botuar në gjuhën shqipe, me përkthim të Dilfirus Vrionit në Tiranë në vitin 2015. Për të biseduar mbi këtë libër, na bashkohet Artan Krasniqi, pedagog i sociologjisë në Universitetin e Prishtinës.

Linku në anchor.fm

17 janar 2022
10:16

Lexime Podcast