Episodi 22: Reminishenca, aktualja dhe transcendenca përmes fotove me Burim Myftiun

04 tetor 2023 20:35

Në episodin e njëzetedytë të emisionit Çelnaja me Burim Myftiun, drejtorin e festivalit më të madh të fotografisë në rajon – FOTOIST, e shtrijmë bisedën rreth temës së fotografisë në raport me kujtesën, aktualen dhe të përtejmen. Burim Myftiu përmes objektivit të tij, në mënyrë krejtsësisht të jashtzakonshme, ka shpalosur motivet e tij në lidhje me luftën, gjendjen e tashme sociale dhe ritualin si mjet transendence. Ai, përgjatë emisionit, na flet për artin e fotografisë, i cili art, mund të mos prodhojë fotografi të bukura, por mund të shpalos momente të paharrueshme, madhështore, herë herë edhe të frikshme e drithëruese, përmes të cilave të ngjallë reminishencë dhe të shpiej subjektin që vështron fotografinë drejt thellësive dhe labirintheve shpirtnore. Me të, shtjellojmë mënyrën e paraqitjes së luftës përmes fotografisë, shpalosjen e kontrasteve sociale, teknikën e hijes në thellësinë e fotografisë dhe rrokjen e transcendencës përmes fotografisë.

• Autor dhe moderator: Latif Mustafa

• Mysafir: Burim Myftiu

• Montazhi dhe realizimi: Alb Muhaxhiri – Albfilms

Për çdo pyetje, sugjerim, a koment na shkruani në [email protected].

*Projekti mbështetet dhe financohet nga Rockefeller Brothers Fund.

04 tetor 2023
20:35

Çelnaja