Episodi 15: Dritëshkrimi dhe dritëshkronja me Rromir Imamin

07 qershor 2023 20:35

Fotografia është formë e ngujimit të momenteve në imazhe plastike dhe elektronike. Ajo ka gjetur përdorimin e saj që prej nevojave më të thjeshta private, administrative deri në industrinë e argëtimit dhe botën e filmit. Përtej një shënjimi momenti të paharrueshëm e kujtimi, fotografia shpesh shihet si përpjekje egoistike dhe narcistike, e here-herë edhe si terapi për motivim dhe përmirësim të imazhit të vetes apo objektit që kap objektivi i aparatit. 

Në episodin e pesëmbëdhjetë të emisionit Çelnaja me Rromir Imamin flasim për dritëshkrimin dhe dritëshkronjat, gjegjësisht, për fotografimin dhe fotografinë. Rromir Imami, një artist që vepron në Zvicërr, flet për asryen e shënjimit të fotografisë si dritëshkrojnë dhe fotografimit si dritëshkrim, bazuar në konceptin origjinal të saj, të shkruarit me dritë. Ai flet për fotografinë portrtet si një mënyrë efektive për përmirësimin e shëndetit mendor në raport me imazhin e arritur dhe të fortë që ndjell fotografia. Me Rromirin, gjithashtu, flasim edhe për portretin e arritur dhe teknikat e një fotografie të bukur. Na ndiqni!

• Autor dhe moderator: Latif Mustafa

• Mysafir: Rromir Imami 

• Montazhi dhe realizimi: Alb Muhaxhiri – Albfilms

Për çdo pyetje, sugjerim, a koment na shkruani në [email protected].

*Projekti mbështetet dhe financohet nga Rockefeller Brothers Fund.

07 qershor 2023
20:35

Çelnaja