Episodi 11: Intelegjenca Artificiale me Luljeta Plakolli-Kasumin

12 prill 2023 20:35

Zhvillimi i inteligjencës artificiale të avancuar, e cila funksionon pa ndërveprimin njerëzor dhe mund të kryej detyra dhe ofrojë zgjidhje pa ndonjë ndërhyrje njerëzore, ka ngritur shqetësime rreth ecejakes së zhvillimeve të reja teknologjike në raport me qenien njerëzore. Sado që thuhet, me plot siguri, se inteligjenca artificiale është një mundësi për ndërrmarësi dhe zhvillimin e bizneseve të reja, megjithatë pyetja qëndron: A mund Inteligjenca artificiale ta zëvendësojë njeriun? 

Në episodin e njëmbëdhjetë të emisionit Çelnaja, së bashku me Luljeta Plakolli-Kasumin, do të flasim për trendet e Intelegjencës Artificale dhe ChatGPT. Ndër të tjera, me të kemi diskutuar për historikun e zhvillimin të inteligjencës artificale tendencat ose mundësitë e saj për zëvendësimin e njeriut me të. Gjatë emisionit, gjithashtu, është diskutuar për mundësitë që ofron inteligjenca artificiale në fushën e ndërmarrësisë. Kemi folur edhe për të drejtat e autorit në raport me ChatGPT, pronën intelektuale dhe implikimin e normave legale dhe etike në përdorimin e ChatGPT-së. 

•  Autor dhe moderator: Latif Mustafa
• Mysafire: Luljeta Plakolli-Kasumi
• Montazhi dhe realizimi: Alb Muhaxhiri – Albfilms

Për çdo pyetje, sugjerim, a koment na shkruani në [email protected].

*Projekti mbështetet dhe financohet nga Rockefeller Brothers Fund.

12 prill 2023
20:35

Çelnaja