Episodi 8: Politika, trupi dhe gruaja me Sibel Halimin

01 mars 2023 20:36

Trupi, përtej imanencës biologjike, është objekt dhe instrument i pushtetit politik. Tejkalimi i tij si realitet përfundimtar dhe objekt mbi të cilin ndërtohet pushteti kërkon një qasje emancipuese dhe intelektuale të politikës. Kurse, pushteti në raport me seksualitetin, kërkon dekonstruktimin e binaritet trup-intelekt dhe grua-burrë.

Në episodin e tetë të emisionit Çelnaja me Sibel Halimin, sociologe dhe politikane, diskutojmë rreth angazhimit të intelektualit/es në politikë, përkatësinë politike dhe publike të trupit dhe dekonstruktimin e dikotomisë burrë-grua, por edhe për nevojën e zhbërjes së roleve të paracaktuara gjinore në aktivizëm publik dhe politikë.

Për detaje dhe shqyrtime të tjera vazhdoni të ndiqni emisionin.

•  Autor dhe moderator: Latif Mustafa
•  Mysafire: Sibel Halimi
•  Montazhi dhe realizimi: Alb Muhaxhiri – Albfilms

Për çdo pyetje, sugjerim, a koment na shkruani në [email protected].

*Projekti mbështetet dhe financohet nga Rockefeller Brothers Fund

01 mars 2023
20:36

Çelnaja