Episodi 2: Hapësira Publike - Fjollë Caka

30 nëntor 2022 21:27

Hapsira publike është një koncept i rëndësishëm në shkencat sociale dhe hapsirë e lirë dhe e qasshme e qytetit nga ana e qytetarëve. Hapsira publike është hapsira e cila mundëson një pjesë të rëndësishme të zhvillimit individual dhe kolektiv të shoqërisë. Sheshet publike janë hapsirat ku qytetarët zhvillojnë komunikim aktiv në nivelin social, kulturor dhe atë ekonomik. Hapsira publike është hapsira ku zhvillohet debati për shoqërinë dhe gjithçka që ndërlidhet me mirëqenien dhe funksionimin e saj.

Episodi i dytë i emisonit Çelnaja i dedikohet pikërisht kësaj çështjeje. Në emision, së bashku me aktivisten dhe arkitekten Fjollë Caka flasim për raportin e shoqërisë me hapsirën publike. Përveç se si koncept, hapsirën publike e diskutojmë edhe si realitet shoqëror ku analizojmë historikun e evoluimit të këtij koncepti. Në emision flasim për Prishtinën, periferinë dhe qendërn e saj, ndërtimet në qytet dhe uzurpimet e hapsirave publike. Më detajisht, trajtojmë edhe çështjen e parkingut të ndërtuar në kampusin universitar të UP-së.

Për detaje dhe shqyrtime të tjera vazhdoni të ndiqni emisionin.

• Autor dhe moderator: Latif Mustafa
• Mysafire: Fjollë Caka
• Montazhi dhe realizimi: Alb Muhaxhiri – Albfilms

Për çdo pyetje, sugjerim, a koment na shkruani në [email protected].

Projekti mbështetet dhe financohet nga Rockefeller Brothers Fund.

30 nëntor 2022
21:27

Çelnaja