Vlatko Stojanovski

Vlatko Stojanovski aktualisht punon si gazetar në internet portalin Fokus dhe në të përjavshmen Fokus, ndërsa më parë ka punuar në gazetën javore Sega dhe në media të tjera elektronike dhe të shkruara. Gjatë karrierës së tij gazetareske 12-vjeçare, ai ka qenë pjesë e redaksisë dhe rubrikës së politikës së brendshme të disa mediave, ndërsa vitet e fundit ka punuar kryesisht në histori investigative që kanë të bëjnë me konfliktet e interesit, tregtinë e ndikimit, shpërdorimin e pushtetit. Deri më tani, ai ka marrë mirënjohje nga Instituti Maqedonas për Media për një storie lidhur me pasojat dhe përgjegjësinë e ndotjes së ajrit, një çmim nga Bashkimi Evropian si bashkautor i një storie për fenomenin - "administratorët e kornizës", kurse rrëfimi për keqpërdorimin e subvencioneve bujqësore fitoi konkursin për storien më të mirë kërkimore të organizuar nga Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Instituti për Demokraci.