Vladimir Shopov

Vladimir Shopov është një bashkëpunëtor vizitues në Programin e Evropës së gjerë në Këshillin Evropian për Marrëdhëniet e Jashtme. Ai ka qenë një lektor i jashtëm për Bashkimin Evropian, NATO, sigurinë dhe çështjet e Evropës Juglindore në Institutin Diplomatik të Ministrisë Bullgare të Punëve të Jashtme që nga 2004.