Una Hajdari

Una Hajdari është gazetare nga Prishtina e cila kryesisht punon për mediat e shkruara në gjuhën angleze, me fokus nëe rajonin e Ballkanit. Ka qenë korrespondente për Kosovë e Balkan Insight dhe redaktore menaxhuese në Kosovo 2.0. Është e angazhuar si producente e televizionit ARTE në disa dokumentarë televiziv, dhe kohë pas kohe ka shkruar për mediat në gjuhën gjermane si die tageszeitung, Der Tagesspiegel, Die TagesWoche, Die Furche dhe Berliner Morgenpost. Shpesh shkruan komente për ngjarjet në Kosovë për mediat Serbo-Kroate, duke përfshirë angazhime për televizionin rajonal N1.