Shqipe Pantina

Shqipe Pantina është analiste, ish politikane që ka shërbyer si deputete e Parlamentit të Republikës së Kosovës në dy mandate dhe nënkryetare e Partisë Social Demokrate. Para kësaj ka qenë aktiviste e shoqërisë civile dhe ka punuar për organizata ndërkombëtare. Shqipja ka studiuar shkenca politike, ka mbaruar studimet post diplomike në fushën e Studimeve Evropiane nga Universiteti i Gracit në Austri.