Rovena Vata

Dr. Rovena Vata njihet si gazetare, koordinatore, pedagoge, publiciste, studiuese dhe albanologe. Dr. Rovena është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në fakultetin Histori-Filologji për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në vitin 2008. Më pas ajo përfundon po në këtë fakultet studimet e saj “Master i Shkencave” në specialitetin: “Letërsi të Përgjithshme dhe Letërsi të Krahasuar” ku i përfundon ato me “Medalje të Artë”, në vitin 2010.