Ognjen Gogic

 

Ognjen Gogic është një shkencëtar politik me specializim në zgjidhjen e konflikteve dhe ndërtimin e paqes. Ai ka përfunduar masterin në studimet e paqes në Fakultetin e Shkencave Politike në Beograd dhe masterin e dytë në studimet e paqes dhe konfliktit në Universitetin Uppsala në Suedi si Rotary Peace Fellow. Ai ka përvojë të gjerë profesionale në sektorin jofitimprurës dhe publik në Serbi dhe Kosovë duke punuar në fushën e politikave publike dhe menaxhimit të projekteve. Ai rregullisht jep analiza dhe komente për mediat në rajon lidhur me dialogun Kosovë-Serbi dhe procesin e normalizimit.