Mladen Obrenoviç

Mladen Obrenoviç është një Doktor i Shkencave të Komunikimit dhe një gazetar profesionist me një përvojë në media dhe mediat kroate në Bosnjë dhe Hercegovinë. Karriera e tij profesionale gazetareske filloi në vitin 1996 në Vukovar, ku punoi për mediat lokale si korrespondent i Glas Slavonia dhe Jutarnji List, duke mbuluar temën e historisë kroate. Nga viti 2010 deri në 2013, ai ishte i angazhuar në një portal në Zagreb, ku mbulonte politikën e përditshme dhe temat aktuale të shoqërisë kroate, dhe raportonte nga Parlamenti Kroat, Qeveria dhe Institucionet gjyqësore. Pas ardhjes në Sarajevë, ai punoi për Al Jazeera Balkans si gazetar, dhe më pas si redaktor në portal. Ai gjithashtu punoi si gazetar i BIRN në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ai ka marrë pjesë në kurse të shumta mediatike dhe konferenca shkencore, dhe ka publikuar studime të shumta shkencore dhe profesionale.