Miljenko Jergoviq

Miljenko Jergoviq është shkrimtar i njohur nga Bosnja. Jergoviq u lind në Sarajevë nga prindër kroatë më 1966 dhe që nga viti 1993 jeton në Zagreb. Më 2012 fitoi çmimin Angelus Central European Award për librin ‘Sërgja këndon, në muzg, në mbi rrëshaja” [Srdja pjeva, u sumrak, na Duhove]. Romanet të tjera të njohura janë Buick Riviera dhe Volga Volga.  Ai është kolumnist I rregullt i të përditshmes Politika dhe revistës Vreme në Serbi, si dhe të përditshmës kroate Jutarnji List.