Mark Baskin

Dr. Mark A. Baskin jep mësim në Institutin e Teknologjisë në Rochester në Kosovë. Ai kishte qenë profesor kërkimor i Shkencave Politike në Universitetin Albany në Departamentin e Shkencave Politike, një bashkëpunëtor i lartë në Qendrën për Zhvillim Ndërkombëtar të Universitetit Shtetëror të Nju Jorkut dhe drejtor i kërkimit në Qendrën Paqeruajtëse Pearson në Kanada. Ai punoi në paqeruajtësit e OKB-së në Kosovë, Bosnje-Hercegovinë dhe Kroaci. Ai ka mbajtur bursa të shumta akademike në Ballkan dhe në Qendrën Ndërkombëtare të Studiuesve Woodrow Wilson në Uashington, D.C. Ai është konsultuar për qeveritë, organizatat ndërkombëtare dhe OJQ-të në Ballkan, Lindjen e Mesme, Azi, Ishujt e Paqësorit dhe Afrikë.