Jeta Krasniqi

Jeta Krasniqi ka diplomuar në Marëdhënie Ndërkombtare në Universitetin John Hopkins, Shkolla e Studimeve të avancuara për marëdhenie ndërkombtare (SAIS) dhe ka përfunduar studimet e saj në Marëdhënie Ndërkombtare në Universitetin e Mediteranit Lindor ne Republikën Turke në Qipron verior. Më herët Jeta Krasniqi ka punuar si Këshilluese Politike e Presidentes së Kosovës, Atifete Jahjaga ku aty ka qenë e përfshirë në fushën e politikave të huaja, zhvillimit të ekonomisë, në promovimin e të drejtave të njeriut dhe në barazi gjinore. Tani ajo është duke punuar si Menaxhere e Projekteve në Institutin Demokratik të Kosovës (KDI) ku aty është duke e udhëhequr projektin “ Perspektiva Europiane- Ndërtimi i konsensusit kombëtar për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë”.