Fjoralba Miraka

Fjoralba Miraka është një studjuese e filmit të Hollivudit në vitet e Rilindjes (në fund të viteve 1960 – mesi i viteve 1970) dhe kandidate për doktoratë në Fakultetin i Medias, Gjuhës, dhe Kulturës të Universitetit Roehampton në Londër ku ajo herë pas here ofron leksione. Ajo mban një Master në Letërsinë dhe Kulturën Amerikane si dhe një Bacelor në Gjuhën Angleze, të dy dimploma nga Universiteti Aristotel i Selanikut, Greqi. Në vitin 2020 kapitulli i saj mbi historinë e Teorisë Feministe së Filmit do të botohet në  Enciklopedinë e parë Ndërkombëtare të Gjinisë, Medias, dhe Komunikimit nga Wiley Blackwell. Gjithashtu, botime të ardhshme përfshijnë një kapitull mbi regjizorin Martin Scorsese dhe Melodrama (nga Bloomsbury Academic) dhe një kapitull mbi Marcia Lucas (nga Rutgers University Press). Aktualisht Fjoralba është duke zhvilluar një propozim libri për Edinburgh University Press mbi jetën dhe filmat e Xhanfize Kekos. Ndërkohë, ajo paraqet subjektet e saj për studime të mëtejshme në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare. 

nga autori