Engjellushe Morina

Engjellushe Morina është një bashkëpunëtore e lartë në politikë me Programin për Evropë më të gjerë në Këshillin Evropian për Marrëdhëniet e Jashtme. Ajo punon nga zyra e ECFR-së në Berlin. Ajo ka përvojë më shumë se 18 vjeçare në hulumtim dhe punë në terren në Ballkanin Perëndimor, integrimin Euro-Atlantik, ndërtimin e paqes dhe transformimin e konfliktit, ekstremizmin e dhunshëm, dialogun dhe ndërmjetësimin. Gjatë negociatave të nivelit të lartë mbi statusin politik të Kosovës të udhëhequr nga Presidenti Marti Ahtisaari, ajo shërbeu si eksperte dhe konsulente në grupin e Trashëgimisë Kulturore brenda Ekipit të Unitetit (2005-2007). Puna e saj u përqendrua në mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe fetare në Kosovë.