Edona Hajrullahu

Edona Hajrullahu, tashmë gati dhjetë vite, është pjesë e institucioneve të Republikës së Kosovës. Aktualisht, Edona është Zëvendëse e Avokatit të Popullit. Për pesë vite ka udhëhequr me Agjencinë për Barazi Gjinore në ZKM, në cilësinë e Kryshefes Ekzekutive. Fillet e karrieres i ka pasur në fushën e mediave, si gazetare dhe autore e emisioneve socio-kulturore, në një nga televizionet nacionale.