Bret Stephens

Bret Louis Stephens është një gazetar, redaktor, kolumnist amerikan. Ai filloi të punonte si një kolumnist për The New York Times në Prill 2017 dhe si kontribues i lartë në NBC News në Qershor 2017. Stephens më parë ka punuar për The Wall Street Journal si kolumnist i punëve të jashtme dhe më vonë si zëvendës redaktor i faqes editoriale dhe ishte përgjegjës për faqet editoriale të botimeve Evropiane dhe Aziatike. Nga 2002 në 2004, ai ishte kryeredaktor i The Jerusalem Post. Ai fitoi Çmimin Pulitzer për Komentim në 2013. Stephens është i njohur për mendimet e tij neokonservatore të politikës së jashtme, si pjesë e opozitës së qendrës së djathtë ndaj Donald Trump, si dhe për qëndrimin e tij ndaj ndryshimeve klimatike.