Blerta Hoçia

Blerta Hoçia është një artiste dhe kuratore nga Shqipëria, e cila aktualisht jeton dhe punon në Prishtinë. Ajo ka kryer studimet e larta në Akademinë e Firencës, Itali.  Ka qene kuratore ne Galerinë Miza, një hapësirë artistike në Tiranë dhe Pergjegjese e Arkives në Muzeun Kombëtar te Fotografisë Marubi.