Alice Taylor

Alice Taylor është gazetare dhe redaktore me origjinë britanike, që jeton në Shqipëri prej gati pesë vjet. Ajo vizitoi vendin për një pushim treditor në vitin 2017 dhe nuk u largua kurrë nga ai. Tani ajo shkruan për portalin lokal exit.al dhe është redaktore e lajmeve në median me bazë në Bruksel EURACTIV.com, ku koordinon gjithashtu histori dhe rrëfime nga rajoni. Përveç punës së saj gazetareske, Alice shkruan edhe për udhëtimet, kulturën dhe përvojat, me qëllim që të sjellë më shumë turistë dhe ta rrisë interesimin ndërkombëtar për Ballkanin. Për më tepër, ajo është një aktiviste e pasionuar e lirisë së medias dhe punon vullnetarisht me Koalicionin për Gratë në Gazetari, duke u ofruar mbështetje grave gazetare në Ballkan dhe më gjerë. Ajo jeton në Tiranë me vajzën e saj dhe macet e shpëtuara.

nga autori