Albert Krasniqi

Albert Krasniqi është hulumtues dhe aktivist i shoqërisë civile në Kosovë. Aktualisht është Drejtor i programeve në Demokraci Plus. Më herët ka qenë i angazhuar në organizata vendore dhe ndërkombëtare, si KIPRED, KDI dhe WFD. Ai është i përqëndruar në punën me Kuvendin e Kosovës, monitorimin e zgjedhjeve dhe reformën zgjedhore, si dhe demokratizimin e brendshëm të partive politike. Alberti ka studiur për Filozofi në Universitetin e Prishtinës, dhe është në përfundi të studimeve Maser për Shoqëri Civile dhe Zhvillim Lokal.