Abit Hoxha

Abit Hoxha është hulumtues dhe doktorant në Universitetin Ludwig Maximilian në Mynih të Gjermanisë, ku është përqendruar në krahasim të prodhimit të lajmeve në konflikte. Ai është autor i disa publikimeve shkencore në revista akademike dhe një libri për raportimin e mediave gjatë dhe pas luftës në Kosovë. Ka përfunduar studimet në Shkencë Politike, Gazetari dhe Politika të Mbrojtjes, Zhvillimit dhe Diplomaci në Kosovë dhe Angli. Abiti është aktiv në fushën e hulumtimeve të gazetarisë, medias, sigurisë, konfliktit dhe lëvizjeve sociale, është hulumtues i jashtëm në Qendrën Kosovare për Studime të Sigurisë dhe kontribuon për media ndërkombëtare.

nga autori